Віза

ПРАВИЛА НАДАННЯ В'ЇЗНОЇ ВІЗИ У РЕСПУБЛІКУ ВІРМЕНІЯ

Чи необхідна в'їзна віза для відвідання Республіки Вірменія?

(Натисніть тут для ознайомлення зі списком держав, чиї громадяни мають право в'їзду у Республіку Вірменія з різними видами паспортів за безвізовим режимом)

Список країн, чиї громадяни для отримання в’їзних віз до Республіки Вірменія можуть звертатися тільки на підставі запрошення (натисніть тут). Обмеження не діє на громадян цих країн, які за національністю вірмени.

КАТЕГОРІЇ ВІРМЕНСЬКИХ ВІЗ

ГОСТЬОВА ВІЗА – гостьова віза надається іноземцю, який хоче в'їхати у Республіку Вірменія з цілю туризму, бізнесу, професійних інтересів, відвідування родичів або інших осіб, лікування, отримання освіти у навчальних закладах Республіки Вірменія, прийняття участі у спортивних змаганнях, що проходять у Республіці Вірменія або короткочасного проживання. Гостьова віза може бути видана для одноразового або багаторазового в'їзду (термін дії - 1 рік).

ОФІЦІЙНА ВІЗА – для власників офіційних або спеціальних паспортів.

  • для акредитованих посольських і консульських установ у Республіці Вірменія, міжнародних організацій, представництва яких акредитовані у Республіці Вірменія або для їх представників, співробітників яких не мають дипломатичного статусу і їх родин, багаторазового в'їзду терміном дії 3 роки;
  • одноразова або багаторазова віза терміном дії 1 рік для іноземних посадових осіб, які прибувають до Республіки Вірменії за запрошенням уряду Вірменії або іноземних дипломатичних представництв та міжнародних організацій;
  • одноразова або багаторазова віза терміном дії 1 рік для членів офіційних делегацій зі звичайними паспортами.

ДИПЛОМАТИЧНА ВІЗА – для власників дипломатичних паспортів та осіб з дипломатичним статусом.

  • багаторазові візи терміном дії 3 роки для співробітників іноземних дипломатичних представництв і міжнародних організацій, членів їх родин;
  • одноразова або багаторазова віза терміном дії 1 рік для членів офіційних делегацій, членів їх родин, а також інших посадових осіб;
  • одноразова віза строком 120 днів, якщо прибувають до Вірменії по неслужбовим цілям.

ТРАНЗИТНА ВІЗА – одноразова або багаторазова віза терміном дії в 1 рік із перебуванням у Вірменії не більше 3 днів, з можливістю продовження не більше 4 днів.

Міністерство закордонних справ надає та продовжує «офіційні» і «дипломатичні» візи для в’їзду, а також надає електроні візи для в’їзду evisa.mfa.am. Гостьові і транзитні візи для в’їзду надає та продовжує Паспортно-візовий відділ Поліції Республіки Вірменія. Візи для в’їзду продовжуються тільки на території Республіки Вірменія, перед строком закінчення візи.

Візи Республіки Вірменії для в’їзду видаються терміном на 120 днів з можливістю продовження ще на 60 днів, якщо інший термін не встановлений міжнародними договорами Республіки Вірменія.

ЗАПРОШЕННЯ

Уряд Республіки Вірменія встановив перелік країн, громадяни яких для отримання візи для в'їзду можуть лише подати заяву на отримання в'їзної візи до дипломатичних представництв і консульських установ Республіки Вірменія і тільки на підставі запрошення.

Вірмени, які є громадянами цих країн можуть отримати візу без запрошення на прикордонно-пропускних пунктах Республіки Вірменія /при умові представлення документів, що підтверджують вірменську національність, які затвердженні з боку релігійних і громадських організацій або документи, затвердженні державними органами /.

ОФОРМЛЕННЯ ЗАПРОШЕННЯ

Запрошення у Міністерство закордонних справ можуть представити:

а) юридичні особи, зареєстровані в Республіки Вірменія.

б) державні органи Республіки Вірменія, органи місцевого самоврядування, акредитовані у Республіці Вірменія посольства, консульські установи та міжнародні організації або їх представники.

Фізичні особи запрошення надають до Паспортно-візового управління Поліції Республіки Вірменія

В'ЇЗД ДО РЕСПУБЛІКИ ВІРМЕНІЇ

Для в'їзду на територію Республіки Вірменія іноземці повинні мати дійсний паспорт, візу або документ, який підтверджує спеціальний статус проживання, якщо закони або міжнародні угоди Республіки Вірменія не передбачають іншого порядку.

Неповнолітні громадяни іноземних держав до 18 років можуть в'їхати на територію Республіки Вірменія в супроводі батьків, одного з батьків або інших законних представників, або самостійно, якщо вони приїжджають до своїх батьків, одного з батьків, будь-якого іншого законного представника або організації, що запрошує.

Якщо іноземець прибуває до Республіки Вірменії без посвідчення особи або без візи, або якщо йому відмовляють в отриманні в'їзної візи на прикордонному пункті, то він не може в'їхати на територію Республіки Вірменія і повинен бути повернений у державу походження або у державу, з якого він приїхав до Республіки Вірменії. Відповідне положення не застосовується, якщо метою прибуття є отримання політичного притулку чи статусу біженця.

За відсутності у іноземців особистих коштів, їх повернення здійснюється згідно з порядком, встановленим міжнародними договорами Республіки Вірменія або порядком, встановленим урядом Республіки Вірменії.

Громадяни країн, для яких встановлено безвізовий режим можуть перебувати на території Республіки Вірменія не більше 180 днів протягом одного року, якщо інші терміни не встановлені законами або міжнародними угодами Республіки Вірменія.

ВИЇЗД З РЕСПУБЛІКИ ВІРМЕНІЯ

Іноземці можуть виїхати з Республіки Вірменія дійсним паспортом або документом, що засвідчує їх законне перебування або проживання на території Республіки Вірменія, якщо інший порядок не встановлено законами або міжнародними договорами Республіки Вірменія.

ТРАНЗИТ ЧЕРЕЗ РЕСПУБЛІКУ ВІРМЕНІЯ

Якщо іноземець проїжджає через Республіку Вірменія, він повинен пред'явити квитки в третю країну або візу третьої країни і може перебувати на території Вірменії протягом не більше 72 годин, за винятком екстрених випадків.

Іноземці, що проїжджають через сухопутний кордон Республіки Вірменія транзитом до третьої країни, можуть отримати транзитні візи без представлення білетів і віз в третю країну.

Якщо іноземець перебуває у транзитній зоні і не буде в'їжджати на територію Республіки Вірменія, в такому випадку не може більше ніж 48 годин перебувати у транзитній зоні, за винятком екстрених випадків.

Для завантаження форми заявки для отримання візи до Республіки Вірменія натисніть тут.

Важливо знати

У прикордонно-контрольних пунктах Республіки Вірменія видаються тільки 3-денні Транзитні візи і 21/120-денні Гостьові візи.

Іноземці, які можуть в'їжджати до Вірменії тільки на підставі запрошення, не можуть отримати в’їзні візи після прибуття.

 

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, напишіть нам visa@mfa.am або зателефонуйте (+37460) 620516.

МЗС РА
офіційний веб-сайт
Подвійне
громадянство
Електронна
віза
Заява про видачу візи